Menu Sluiten

Industriele Koeling


Industriele koeling

Informatie over industriele koeling.

Factoren die de efficientie van industriele koeltechniek beinvloeden

Industriele koeling werkt niet met een constant vermogen. De belasting varieert afhankelijk van de omgevingsomstandigheden, cyclische eisen en procesvereisten. Daarom is het belangrijk om de efficientie van uw koelsysteem te evalueren.

In dit artikel onderzoeken we de factoren die de efficientie van koeltechniek beinvloeden en wat u kunt doen om het efficienter te maken.

De belangrijkste factoren die de efficiëntie van industriele koeltorens beinvloeden, zijn de grootte en het materiaal dat bij de bouw wordt gebruikt.

De grootte en het materiaal zijn belangrijk omdat ze duurzaam en betrouwbaar moeten zijn. U moet ook rekening houden met het onderhoudsgemak. Een goed functionerend industrieel koelsysteem moet een hoge uptime kunnen bereiken.

Er zijn twee hoofdtypen industriele koeltorens: verpakte koeltorens en op het veld geplaatste koeltorens.

De eerste is gemakkelijker te installeren en is modulair, terwijl de tweede meestal duurder is.

Industriele koeltechniek wordt gewoonlijk gebruikt in grote industrieen om warmte te onttrekken aan machines en verhitte procesmaterialen. Zij hebben de capaciteit om grote hoeveelheden warmte te verwijderen uit circulerende koelwatersystemen en worden vaak aangetroffen in elektriciteitscentrales, petrochemische fabrieken en installaties voor de verwerking van aardgas.

Ze worden ook gebruikt in distillatiekolommen om vloeistof af te koelen tijdens kristallisatie.

Tijdens het koelproces wordt een dunne laag water over een groot oppervlak van kunststof aangebracht. Het water wordt over horizontale spatelementen gesproeid waardoor het terugkeert naar de koeltoren.

Dit proces recycleert het water en verwijdert verontreinigende stoffen. De elektrische geleidbaarheid van het circulerende water bepaalt de hoeveelheid blow-down.

Minerale vaste stoffen in het koelsysteem kunnen leiden tot vervuiling van koeltorens en warmtewisselaars. De hoeveelheid minerale vaste stoffen in uw koeltoren is afhankelijk van de temperatuur van het recirculatiewater, de leidingen en het oppervlak van de warmtewisselaar.

Uw waterbehandelingsadviseur zal het juiste temperatuurbereik aanbevelen om vervuiling te voorkomen.

Info over industriele koeling

Data over Industriele koeling

Voordelen van industriele koeling.

De beste industriele koeling is er een die efficient en kosteneffectief is.

Een goed filtersysteem verbetert de warmteoverdrachtscapaciteit en helpt uw installatie efficient te werken. Bovendien zorgt het ervoor dat u het maximale uit uw koelsysteem haalt.

Een filtersysteem vermindert het risico van storingen in de warmteoverdracht.

Een ander punt waarmee u rekening moet houden voordat u een koeloplossing kiest, is het koelmiddel. Industriële koeltechniek gebruikt meestal glycol of water als koelmiddel.

De glycol koelers zullen de temperatuur van glycol verlagen.

Industriele koeltechniek hangt nauw samen met industriele piping en automatisatie.

Meer info over industriele koeling nu op www.cooleos.be.

Tags

Diensten Industriele Koeling | Industriele Koeling Kopen | Industriele Koeling | Industriele Koeltechniek Future Proof | Informatie Industriele Koeling | Koeltechniek Koelingen | Ontwerpen Van Koelinstal |