Menu Sluiten

Industriele Piping


Industriele piping

Informatie over industriele piping.

De voordelen van industriele piping.

Buizen zijn holle cilinders met een ronde doorsnede die gewoonlijk worden gebruikt in allerlei processen. Zij transporteren vloeistoffen, gassen, poeders en heel veel kleine vaste stoffen. Ze kunnen worden gemaakt van verschillende materialen, waaronder kunststof, metaal en glas.

Hieronder volgen enkele veel voorkomende toepassingen van buizen.

Lees meer over hun gebruik in de industrie. En begin uw volgende project met het verkennen van de voordelen van industriele leidingen en industriele piping.

Koelinstallaties ontwerpen, bouwen, en onderhouden voor een bedrijf vergt een uitgebreide expertise. Een installatie dient ontworpen te worden zodat ze doet wat ervan verwacht wordt.

Leidingen zijn essentiële onderdelen van industriële toepassingen. Een goed ontworpen industriele piping vermindert het risico op lekken, vermindert het gewicht en vermindert de behoefte aan onderhoud.

Het biedt ook meer flexibiliteit in het ontwerp. Pijpen met gelaste verbindingen zijn bijvoorbeeld gemakkelijker te isoleren. Maar er is een ervaren lasser voor nodig.

Alle werknemers van een bedrijf moeten regelmatig training krijgen in veiligheidsprocedures en andere aspecten van industriele leidingsystemen en industriele piping.

Dit geldt met name voor onderhoudsmedewerkers, die moeten begrijpen hoe het proces werkt.

De effectiviteit van deze training kan gebeuren door de werknemers te observeren en zo nodig aanvullende formele training te geven. Dit is een uitdagende taak die een uitgebreide kennis van het systeem vereist.

Industriële buizen worden vervaardigd uit een grote verscheidenheid van materialen.

Industriele Piping vormt een belangrijk onderdeel van alle industriele processen. Zonder deze leidingen zouden de industrie geen water kunnen transporteren of materialen kunnen omzetten.

Pijpleidingen ondersteunen ook kritieke maatschappelijke structuren.

 Met een grote verscheidenheid aan toepassingen is het belangrijk om na te gaan welke soorten industriele piping voor elk project nodig is.

Procesleidingen zijn een soort van industriele piping die worden gebruikt om vloeistoffen en gassen over te brengen. Het verschilt van het gewone leidingwerk dat water of afvalwater door een faciliteit transporteert. Procesleidingen worden gewoonlijk gebruikt in de chemische, farmaceutische en aardolieraffinage industrie. Het wordt ook gebruikt voor aardgas in verwarmingssystemen.

Info over industriele piping

Gegevens over Industriele piping

Wat weten we nog over industriele piping.

Hoewel piping engineering zelden aan een universiteit wordt onderwezen, is het een belangrijke discipline voor de veiligheid van een fabriek.

Het ontwerp ervan is cruciaal voor de veiligheid van personeel, milieu en publiek. Over het algemeen zijn pijpleidingen cilindrische staven met een gat aan een uiteinde waardoor een gasstroom of vloeistofstroom mogelijk is.

Pijpleidingen worden tijdens hun levensduur aan veel verschillende belastende omstandigheden blootgesteld, en de leidingtechnici moeten alle mogelijke resultaten in overweging nemen en manieren ontwerpen om die te vermijden.

De installatie van industriele leidingen en industriele piping is aan veel regels gebonden.

Fabrikanten moeten bijvoorbeeld een vergunning aanvragen voor het installeren van een terugstroombeveiliging en procesleidingen.

Voor andere onderdelen is geen vergunning nodig.

Meer info over industriele piping nu op www.cooleos.be.

Tags

Aanbeveling Industriele Piping | Aanpassen Industriele Piping | Aanpassen Piping | Advies Industriele Piping | Automatiseren Industriele Piping | Automatiseren Piping | Engineering Industriele Piping |